Onze favoriete Rhododendrons

‘Kies uit prachtige bloemkleuren’

CATAWBIENCE GRANDIFLORUM

De ‘Catawbience Grandiflorum’ is een van de meest gekweekte Rhododendron soorten. Een uitstekende plant met mauve lila bloemen (gesloten tros) en donkergroene bladeren. Een mooie Rhododendron voor een grote aanplant (haag, wolk). De Rhododendron ‘Catawbience Grandiflorum’ is ook op latere leeftijd nog zeer bloeirijk.

Bloeitijd half mei – half juni

CUNNINGHAM WHITE

Populaire en compact groeiende Rhododendron soort. Een gematigde groeier, geschikt voor hagen. Veelvuldig- en vroegbloeiend met witte bloemen en een gele macule.

Bloeitijd begin mei – half mei

NOVA ZEMBLA

Dit is de beste en mooiste rode Rhododendron van de winterharde hybriden. De groei is opgaand en de kleur van de bloemen helderrood aan stevige en goed gevormde trossen. Blad glanzend donkergroen.

Bloeitijd half mei – eind mei

PONTICUM ROSEUM

De ponticum ‘Roseum’ is een bossige en brede Rhododendron, geschikt voor groeps- of vakbeplanting. Deze winterharde cultivar is het resultaat van een kruising tussen twee uitzonderlijke Rhododendrons; R. maximum en R. ponticum. Rijkbloeiende en kleinbloemige lila roze trossen met een kleine gele macule.

Bloeitijd mei

ROSEUM ELEGANS

De ‘Roseum Elgans’ is een sterkgroeiende Rhododendronsoort. Een breedopgaande groei, geschikt voor tuinen, parken en bloembakken. Sterk en zeer winterhard. De bloemen van deze Rhododendron zijn lilaroze tot lichtviolet.  

Bloeitijd half mei – half juni

SCARLET WONDER

Een compact groeiende Rhododendron soort met sterk generfde bladeren. Deze repens hybriden zijn uitermate geschikt voor een kleinere tuin. Door hun langzame groei nemen ze niet veel plaats in. Normaal winterhard. Kleinbloemige veelvuldige rode bloemen.

Bloeitijd half mei – half juni

Contactpersoon

Olaf Nijenkamp, meer dan 30 jaar ondernemer in tuinplanten. Opgegroeid met het kweken van Bos Rhododendrons.

Bel Olaf Nijenkamp

0031 653 37 74 32

E-mail

olaf@olaf-nijenkamp.nl