Van stek tot bos

‘We kweken op een natuurlijke wijze’

Specialist in kweek, groei en bloei

De Rhododendron is van nature een bosplant, die het beste tot zijn recht komt onder een bladerdek van bomen. Onder deze omstandigheden kweekt de familie Nijenkamp al meer dan 50 jaar Bos Rhododendrons.

Op boslocaties worden de  Bos Rhododendrons in verschillende variëteiten succesvol gekweekt en uitgezet, zodat ze uiteindelijk de kwaliteit en de grootte hebben om mooie volwaardige wolken te creëren die bedoeld zijn voor een  oprijlaan of voor de inrichting van een bostuin. Kennis over groei, bloei, bemesting en beplanting luisteren nauw als het gaat om Bos Rhododendrons. De jarenlange ervaring en vakkennis maken van ons inmiddels een veelgevraagde specialist bij aanleg en onderhoud van Bos Rhododendron ‘wolken’ in lanen, aanleg van (exclusieve) tuinen of herstel van percelen.

Hoe het begon

Begin jaren ’70 kocht Ton Nijenkamp een groot bosgebied in Salland (Overijssel). Wat begon als hobby begon – het stekken en kweken van Rhododendrons – groeide al snel uit tot een serieuze kwekerij. Van de bekende soorten ‘Grandiflorum’ en  ‘Cunningham White’ tot bijzondere soorten, zoals ‘Sappho’ en ‘Anna Rose Whitney’ vond je terug in het bos. In het voorjaar kleurt het hele bosperceel tot een decor van prachtige bloemen. De kinderen van Ton groeiden op met het stekken, knoppen, snoeien en vermeerderen van de Rhododendrons. In Boskoop werd vaak het oor te luister gelegd bij kwekers en zo onstond de vakkennis over groei, bloei, aanplant, ziektes en bemesting en onderhoud.

Assortiment kennis

Olaf Nijenkamp heeft de kwekerij van zijn vader voortgezet. Hij heeft inmiddels een grote vaste klantenkring als het gaat om Rhododendrons. De jarenlange voorliefde voor Rhododendrons uit zich inmiddels in een ruime assortimentskennis, aanleg, onderhoud en het kweken van prachtige solitairen.

Olaf Nijenkamp kweekt zelf de Bos Rhododendrons, maar werkt ook nauw samen met kwaliteits kwekers van pot gekweekte Rhdododendrons. We leveren nagenoeg alle soorten en maten Rhododendrons.

Olaf Nijenkamp Rhododendrons is onderdeel van Olaf Nijenkamp Tuinplanten BV, de groothandel voor alle hoveniers in Nederland.

Maak een afspraak

Wil je advies op locatie? Of wil je een afspraak maken voor het bezichtigen van Bos Rhododendrons?

Bel Olaf 0653 37 74 32.

Contactpersoon

Olaf Nijenkamp, meer dan 30 jaar ondernemer in tuinplanten. Opgegroeid met het kweken van Bos Rhododendrons.

Bel Olaf Nijenkamp

Mobiel  0031 653 37 74 32

Stuur een mail

olaf@olaf-nijenkamp.nl